Év végi drámaelőadás

Április 28-án volt a 2. osztályosok drámabemutatója. A gyermekek az előadás alatt bátran, hangosan és tisztán mondták a szöveget, mindenki pontosan tudta a koreográfiát – látszódott rajtuk, hogy élvezik a bemutatót. Pedig sok-sok gyakorlás és nagy munka volt megtanulni a dráma szövegét, főleg az ó-olasz Naphimnuszt, de becsületesen megtanulták – köszönjük a szülők támogatását és segítségét az otthoni gyakorlás miatt 

Köszönet Bálint bácsinak is, hogy közreműködött az előadás felépítésében és segítségében illetve az osztálytanítónak, Nikolaj bácsinak, hogy egy ilyen szép előadást hozott létre a gyermekekkel.


Ezen a napon mutatták be az 5. osztályosok is a drámájukat.

A tanév folyamán hosszú történetekben elevenedtek meg az ókori görög mitológia alakjai – köztük Odüsszeusz. A görög hős csodálatosnál csodálatosabb kalandok közepette évekig hánykolódik a tengeren, míg végül hazatér. De kis hazánknak is van egy világutazója, aki még különlegesebb kalandok részese. Ráadásul e kalandokat maga Háry János meséli el nekünk.

Egyszer régen egy Garay Gábor nevű író Obsitos című darabja nagyon megtetszett magyar zeneszerzőnknek, Kodály Zoltánnak, és megírta a Háry János című daljátékot – Károly Bálint zenetanár nagy örömére. Ugyanis ebben a darabban – mint a műfaja is mutatja – a szereplők dalok segítségével mesélik el érzéseiket. Emiatt sok dal csendül fel az előadásban. A darab felnőtt művészeket is próbára tesz, ezért az ötödik osztály egy jóval rövidebb, gyerekek számára készült változatot mutatott be az előadáson.

Idejekorán, már a tavaszi szünet előtt el kezdtünk készülni a május közepi drámaelőadására. Sok játékkal, helyzetgyakorlattal dolgoztunk – mindezt még szereposztás nélkül. A tavaszi szünetre már kézbe vettük a szövegkönyv első fejezeteit. A szünet után megismertük a szöveg másik részét, és körvonalazódott a szereplők személye is. Háry János személye mellett eltörpül mindenki más, legyen az akár nagyabonyi vagy francia, akár császár vagy generális. Így többen is belebújhattak a nagy mesemondó bőrébe.

„Hisz tudja azt az élő, tudja azt a holt, nincs oly vitéz a földön, mint Háry bátya volt!”

Május 12-én, pénteken került sor az első osztály dráma előadására. Osztályunk a tavaszi Évszakünnepet követően, második alkalommal állt színpadra nagyközönség előtt. Ezúttal Móra Ferenc: A király kenyere című meséjét adtuk elő. Ez volt az első alkalom, mikor egy begyakorolt darabot adtak elő a gyerekek, akik - a sok megbetegedés ellenére - korukat meghazudtoló minőségben mutatták meg tudásukat az érdeklődők előtt. Az ünnepség ezúttal is egy lakomával zárult. Ezúton is köszönjük a szülők segítségét a jelmezek készítésében és az ünnepi asztal elkészítésében.

Iskolafilm

Az iskola támogatása

Az adó 1%-ának felajánlási lehetősége:
adó 1%

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön legfrissebb programjainkról és tartalmainkról!

Copyright © 2013. Apáczai Waldorf Iskola