Évszakünnepek

Először mutattak be évszakünnepen egy kis produkciót az első osztályosok Ákos bácsival. A gyermekek nagyon izgultak, nagyon sokat gyakoroltak – sajnos a sok járvány és betegség miatt ritkán volt teljes a létszám – az ünnep előtt. Betekintést adtak a főoktatás ritmikus részébe, amelyhez angol tanulmányaikat fűzték :).

A második osztály is a főoktatásból szemezgetve állította össze a bemutatót. Megmutatták, hogy eddig Nikolaj bácsival mennyi mindent tanultak meg.

A harmadik osztályosok a ritmikus részen kívül a zenei tudásukat mutatták be, melyre az idei tanévtől Bálint bácsi tanította őket.

A negyedikes gyerkőcök a „Szegény Dzsoni és Árnika” regény Tizenkét nagyon testvér című fejezetét adták elő. A regény és főleg a fejezet korban nagyon is hozzájuk illő és közelálló. A történetet nagyon szerették, a fejezet előadásában nagy élvezetüket lelték, hiszen szinte róluk szólt :).

Az ötödik osztályosok az angol órai munkájukból, zenei tudásukból és a Waldorf Olimpiára való készülődésükből mutattak be részleteket. Idén számukra a legnagyobb kaland és megmérettetés az Olimpia ideje.

A hatodik osztályosokat is márciusban elérte a járvány, sokan lebetegedtek, ám visszatérve teljes erőbedobással készültek az évszakünnepükre. Az ünnepen egy német dalt, egy latin közmondást adtak át, illetve Arany János Családi kör című művét adták elő klasszikus és modern feldolgozásban.

A hetedik osztályos gyermekek a magyar történelmet tanulták az utóbbi időszakban, ebből a témából adtak el egy kis műsort az évszakünnepükön. Az epochájukat egy tanulmányi kirándulással zárták, melyet a következőkben olvashattok :).

Iskolafilm

Az iskola támogatása

Az adó 1%-ának felajánlási lehetősége:
adó 1%

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön legfrissebb programjainkról és tartalmainkról!

Copyright © 2013. Apáczai Waldorf Iskola