-

Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
[email protected]


Jelentkezés, beiratkozás

Jelentkezés első osztálybaJelentkezés első osztályba

Jelentkezési lap letölthető a lap alján!

Ismerkedés a szülőkkel

Az egyéni ismerkedésre a szülőket várjuk, akikkel az elsős osztálytanító és iskolánk más tanárai beszélgetnek a gyermekről és arról, miért választották gyermeküknek a Waldorf-iskolát, mit várnak az iskolától, valamint maradtak-e kérdéseik a beiskolázást előkészítő programsorozat után. Mindez egy átfogó kép kialakításához igen fontos.

Mivel egy Waldorf-iskola működése sokban eltér egy hagyományos iskolától, ezért az is nagyon fontos, hogy az új családok részletes tájékoztatást kapjanak arról, hogy mit jelent az iskolafenntartás, miben számít rájuk az iskola. Minden Waldorf-iskolát lelkes szülők csoportja alapít. A hozzánk érkező új családoktól is hasonlóan aktív hozzáállást kérünk az iskola életének formálásában. 

A jelentkező családnak meg kell ismerkednie az iskola pedagógiai célkitűzéseivel, módszereivel, és azt is fontos tisztázni, hogy az iskola milyen együttműködést kíván a szülőtől. Amennyiben a szülő elfogadja az iskola nevelési elveit és működési feltételeit, és a Tanári Kollégium is döntött a gyermek felvételéről, akkor sor kerül az úgy nevezett Együttműködési szerződés aláírására.

Az iskola működési feltételeinek anyagi hátterét az állami normatívákon kívül a szülői támogatások teszik ki. Az iskola fenntartója az Apáczai Iskoláért Egyesület. Minden belépő családnak az Egyesülettel, mint fenntartóval kell megállapodást kötnie az adott tanévre. 

Ismerkedés a gyermekkel

Egy csoportos ismerkedés alkalmával a gyerekeket mesével várjuk, ahol gyerektársaságban, közös játék során figyelik meg őket a tanárok, tanítók. A felvételi oldott, vidám hangulatban zajlik, időtartama kb. 1 óra. Ez alatt különféle játékos feladatokban vesz részt a gyermek, mely a felvételiztetők számára megmutatja, hogy a kisgyermek hol tart testi-, lelki- és szellemi fejlődésében. 

A gyermeket kísérő szülőkkel eközben néhány szülőtársunk beszélget kötetlenül az iskola életéről. 

A felvételi során fontos számunkra, hogy tud-e majd együtt dolgozni a tanító a gyermekkel, valamint a gyermek a többiekkel. A felvételiztető tanárok megfigyelése alapján a Tanári Kollégium dönt a felvételről vagy az esetleges elutasításról. Pozitív elbírálás esetén a tanári közösség teljes felelősséggel vállalja a gyermek nevelését, és erről a leendő osztálytanító tájékoztatja a szülőt. 

Amennyiben már ténylegesen jelentkezik iskolánkba, kérem töltse le az alábbi jelentkezési lapot word, vagy pdf formátumban, amelyik Önnek egyszerűbb és kitöltve e-mailben küldje el az [email protected] címre!Csatolt fájl(ok)

Amennyiben még kérdése van, töltse ki az űrlapot!

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!
!
* Információt kérek a beiskolázásról:
!
!
!

CAPTCHA


Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar