Szent Miklós-ünnep az iskolában

Minden adventi időszakban, így idén is feltámad a vágy minden gyermekben és minden jóérzésű emberben az iránt az élmény iránt, hogy milyen nagyszerű dolog valami kis örömet, jóságot, boldogságot csempészni, adni a másik ember életébe.

A jóságos püspök minden évben szeretetet ébreszt a világon majd’ minden ember szívében. A 270. március 15-én született szent évszázadokkal halála után is tovább hagyományozza az ajándékozás örömét, reménységet, örömet hozva minden szükséget szenvedő ember szívébe.

Az Apáczai Iskolában is hagyományként tekinthetünk Szent Miklós érkezésének napjára, december 6-ára, amikor is a szentéletű püspök legnagyobb ajándéka, hogy ezen a napon fogadhatjuk őt és a gyermekek közvetlen közelről élhetik át a feltétel nélküli szeretetet és az ajándékozás örömét. Püspöki ruhás, pásztorbotos, süveges alakja talányos, misztériumba illő, hiszen az ő nagy szeretete nem kíván hivalkodó lenni. Végigsétál a folyosón, benyit az osztálytermekbe, leül a gyerekek közé, akik csillogó szemmel hallgatják, válaszolnak kérdéseire. Végül a gyermekek abban a biztos tudatban veszik át ajándékukat, hogy ezen égi küldött áldása mindenképp elér hozzájuk, de örülni ennek az tud igazán, akinek szívében sok jó cselekedet emléke van.

Iskolafilm

Az iskola támogatása

Az adó 1%-ának felajánlási lehetősége:
adó 1%

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön legfrissebb programjainkról és tartalmainkról!

Copyright © 2013. Apáczai Waldorf Iskola