-

Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
apaczaiiskola@gmail.com


Aktualitások

Évszakünnepeink 2018.10.hóÉvszakünnepeink 2018.10.hó

Van egy iskola a 11-es huszár úton, ahol a természet, az évszakok változásával egy ritmusban ünnepelnek.

Az évkör ünnepein túl egy-egy nagyobb iskolai szünet előtt az apáczais diákok nem „vérengző” témazáró dolgozatban, hanem Évszakünnepükön adnak számot tudásukról, mutatják be családjuknak, iskolatársaiknak, az egybegyűlteknek, hogy az előző hetekben mivel foglalkoztak a főoktatásban, illetve a szakórákon.

A második osztályosok például az írás-olvasás epocha ritmikus részét mutatták be; a negyedik osztály erejét és dinamikáját nemcsak magyarul, hanem németül is megcsillantotta műsorában; hatodik osztály Európa földrajzáról szerzett ismeretit osztotta meg velünk; a hetedik osztály színes egyveleggel szórakoztatta közönségét: csipetnyi angol, jól megrakva magyar nyelvi ínyencségekkel, megfűszerezve földrajzzal és desszertnek még énekeltek is; a nyolcadikosok egy különleges előadást komponáltak a száraz-tudományos meteorológia-epochájukból. Mindegy, hogy esett vagy fújt, szólt a vers, zengett az ének, mely elzavarta a felhőket. Meglepő fordulatokban gazdag költeményüket közösen dolgozták fel, és mindenféle különleges „eszközt” használva adták elő.

15-20 perces műsorokat a kicsik tátott szájjal figyelték:  és bizony otthon előkerültek a térképek, mert: „hogy is volt azokkal a fővárosokkal?”, meg „hogy is kezdődik az a menő angol dal, amit a hatodikosok énekeltek?”. A nagyobbak magabiztos és határozott mosolya mögött pedig felidéződtek az első pironkodó, elfogódott Évszakünnepek emlékei.  

A közösség ereje van jelen ezeken a rendezvényeken; tanúi vagyunk a gyerekek harmonikus fejlődésének, és ami talán a legfontosabb együtt tudunk örülünk mindenki sikerének.  

Ezek az események ritmust adnak hétköznapjainknak egyszerű, szép ünnepekké változtatva azokat.

Így tanítunk, így tanulunk, így vagyunk mi Apáczai Waldorfosok.


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar