-

Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
apaczaiiskola@gmail.com


Aktualitások

LÍRA FARAGÁS AZ APÁCZAI WALDORFBAN!!LÍRA FARAGÁS AZ APÁCZAI WALDORFBAN!!

LÍRA FARAGÁS AZ APÁCZAI WALDORFBAN!!
MÉG VAN PÁR SZABAD HELY ALKOTÓ TÁBORUNKBA!!!!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk 2019. február 2-3-án (szombat-vasárnap) 9.00-16.00 óráig iskolánkba, (Apáczai Waldorf, Szombathely, 11-es huszár út 40. ) ahol lehetőség nyílik egy lágy, finom húros hangszer faragására, amit LÍRÁNAK nevezünk. 
A hangszer elkészítését PINTÉR GÁBOR líra-készítő mester irányítaná. 
AZ ALKOTÓ TÁBOR DÍJA: 20.000 Ft - ami tartalmazza a líratestet, a húrokat, hangolószögeket, az első speciális kezelést, húrozást, hangolást és Pintér Gábor munkadíjat. (egy líra bolti ára 40-50.000 Ft körül van, ami pedig pénzben kifejezhetetlen, hogy a gyermekünk később azt pengetheti, amit szülője saját kezének munkájával és szíve szeretetével alkotott meg!)

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT kérni, valamint jelentkezni JANUÁR 10-ig az alábbi e-mail címen Császárné Tóth Anikónál csaszibendi@gmail.com lehet.

Gondolatébresztőnek és kedvcsinálónak olvassák szeretettel Pintér Gábor sorait a líráról és annak készítéséről.

Egy lírafaragó tollából...
A történetem valamikor 2016 őszén kezdődött, akkor lett elsős Waldorf diák a kisfiam. Régi szokás ebben a körökben, hogy a gyermek első hangszerét a szülők faragják meg fából- zárójelben megjegyzem - egy gyönyörű mintázatú cseresznye fából.
A faragást irányító és segítő József egy nagyon barátságos, jó humorú, kedves, szerethető idősebb úr, akin látszott, hogy minden szavában, gesztusában vibrál az általa képviselt feladat elvégzésére és minden szeretete az elkészítendő hangszer irányába mutat. Sokan voltunk mi szülők, édesanyák, édesapák, testvérek.
Szemünkkel, kezünkkel hosszasan pásztáztuk az asztalon kiterült, előkészített megmunkálásra váró, akkor még úgy gondoltam fa darabokat, de visszatekintve az idő múlására ma már úgy emlékszem, hogy ez a fa újjászületése, olyan amikor a fa élete új értelmet kap. Hangszer lesz belőle, lelki táplálék, öröm és bánat megtestesítője, társ.
Előkerültek a vésők, a varázslatos kézzel kialakított fabunkók (fakalapácsok), csiszolópapírok és apró kiegészítők.
Mindenki választott: olyan ez mint a leszületés, szabályosan éreztem az általam kiszemelt fán, hogy azt akarta, hogy őt válasszam. Megsimogattam a szememmel végig pásztázva minden vonalát, érezve azt a csodálatos fa illatot ami semmihez sem fogható.
Az ámulatból felcsigázottan sóvárogva néztem a mester által bemutatott mintadarabra elgondolván, hogy én hogyan leszek képes megfelelni e feladatra?
Ekkor József lágy azóta is fülembe csengő hangján, átszellemülve kedves felesége szavait, útravalóját olvasta fel: megtörtént a csoda !
Minden szó, minden gondolat erőt adott a feladat elvégzéséhez.
Szerintem az ember mindent elérhet amit csak el tud képzelni, persze tenni kell érte.
Nekünk is ez volt a feladat. Gondold át, tervezd meg, álmodj és cselekedj! Minden adott, csak tedd oda magad, hiszen alkotni fogsz, a saját kezeddel a saját vérednek. Van ettől nemesebb feladat?
Emlékszem, csodálatos szép őszi nap volt. A hatalmas nyárfákkal ölelt tágas udvaron berendezett szabadtéri alkotótábor megkezdte munkáját. A bunkók hangja messze szált, a napfényében megcsillantak a vésők és vakító fényeik mellett szerte szét szórták a fa forgácsot
"A zene végtelenül fontos az emberi életben.Olyan helyen érint meg minket, ahol semmi más".

képek forrása: Pinter Woods, Pintér Gábor facebook oldala


Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar