-

Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
apaczaiiskola@gmail.com


Aktualitások

Szent Mihály Nap 2018.10.03.Szent Mihály Nap 2018.10.03.

Szent Mihályt a legtöbb festmény páncélban, kezében karddal ábrázolja, hiszen ő volt az, aki a lázadó angyali seregeket élükön Luciferrel, kiűzte a mennyek országából. Valamifajta páncélt mi is felöltünk, amikor szeptember első hétfőjén belépünk az iskolába. A páncél nehéz, esetleg kényelmetlen is; biztos, hogy nem lehet benne ugyanolyan szabadon mozogni, mint fürdőruhában - viszont védelmet nyújt a viselőjének. Ilyen páncélnak érezhetjük a minden reggeli koránkelést, az iskolába járást akkor is, ha kint süt a Nap, az iskolai holmik rendben tartását, a házi feladatot és még sorolhatnánk. Csakhogy éppen ez a "páncél" teszi lehetővé azt, hogy a gyerekek szokásai, életritmusai egészségesen alakuljanak. Az iskolai élethez - és úgy általában az élethez - kitartásra és bátorságra van szükségünk. Szent Mihály a sárkányt győzte le; az ember földi életében a lustaság, vagy a félelem sárkányával veheti föl a harcot. Szent Mihály ünnepe éppen ezért egy bátorság próba.
Szent Mihály azonban nem csak egy "harcos" szent. Ábrázolásain sokszor mérleget tart a kezében. Ezen a mérlegen az emberi lelkek jó és rossz cselekedeteit méri meg. A mérleg szintén fontos szerepet kap az ünnepen: a gyerekek jó cselekedeteit általában pici, hófehér kavicsok jelképezik, amit be is tesznek a mérleg egyik serpenyőjébe.
Szeptember 28-án minden osztály külön-külön részt vett kirándulásokon, próbatételeken, bátorság-próbákon. Ezt követően, hétfőn reggel egy közös kis ünnepség keretében helyezhették rá az immár lovaggá ütött gyerekek kis fehér kavicsaikat a mérlegre.
Milyen próbákat kellett kiállnia a gyerekeknek és vajon a merre billent a mérleg serpenyője?
Képes összeállításunkból mindenre fény derül.

 


Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar