-

Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
apaczaiiskola@gmail.com


Tanáraink

Devecseri PiroskaDevecseri Piroska

Már gimnáziumi éveim alatt tudtam, hogy gyógypedagógiát vagy pszichológiát szeretnék tanulni. Ennek ellenére 2000-ben a Nyugat - magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán végeztem tanítóként.

Friss diplomával egy győri általános iskolában kaptam lehetőséget 1. osztályos kisgyermekek mellett.

Ekkor tovább erősödött bennem - látva a követelményeket és az óriási szakadékot az óvoda és általános iskola között - hogy gyógypedagógusként több eszköz lehetne a kezemben.

2004-ben szereztem meg gyógypedagógus diplomámat. Közben hazaköltöztem Szombathelyre és a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézményben kezdtem dolgozni gyógypedagógus tanárként.

Nagyon szerettem sérült gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozni. Azt a szeretetet, bizalmat, amit tőlük kaptam sosem felejtem. Mégis úgy éreztem, nem ez volt az eredeti célom. Nem tudtam tanítói tapasztalataimat és újonnan szerzett ismereteimet ötvözni.

Ekkor született két gyermekem, Gergő és Ákos.

Az ő érkezésük után éreztem, hogy más lesz az utam.

A 2014/15. tanévben kaptam a lehetőséget, hogy óraadó tanárként, az Apáczai Waldorf Iskolában foglalkozhatok azokkal a gyermekekkel, akik több figyelmet és megsegítést igényelnek, mint társaik.

Nagyon jó érzés azt tapasztalni, hogy itt a gyermekek valóban azt az egyéni, személyre szabott támogatást kapják meg, amire szükségük van.

 

„Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy.”

 

Nagyon boldoggá tesz, hogy megtaláltam azt az iskolát, ahol ennek az óriási felelősségnek teljes tudatában dolgozik mindenki.


Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar