Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon: +36305269260
E-mail: apaczaiiskola@gmail.com


Tanáraink

Galambos Tímea a 8. osztály tanítója

Galambos Tímea a 8. osztály tanítója

Valahogy minden abba az irányba terelt gimnazista korom óta, hogy másoknak magyarázzak, tanítsak, segítsek. A gimnáziumi latin tanárom ismerte fel bennem először, hogy talán az idegen nyelvek által közvetített új és más világok iránti rajongásomat mással is meg kell osztanom. 

1993- ban érettségiztem a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium ( Líceum )- ban, majd 1999- ben végeztem az ELTE latin nyelv és irodalom szakán. Egy éves irodai asszisztensi kitérő után az Alma Materem latin nyelvtanáraként kezdhettem azt a pályát, amit 2003- ban a német nyelvtanári szakkal bővítettem. Ekkor születtek gyermekeim, akik egy eddig olyan idegen nyelven kezdtek tanítani engem, amit csak egy szülő érthet! Azóta mintegy 15 éves tanítási gyakorlatra tettem szert, de mindig volt egy olyan érzésem, hogy szorítanak az adott keretek, kevesebbet - és nem olyan formában tudok adni a gyerekeknek, mint szeretnék. 

2015-ben remek lehetőséget kaptam: megújulhatok, ismerkedhetek a Waldorf pedagógiával és kipróbálhatom magam az Apáczai Iskolában. Meg szeretném mutatni a gyerekeknek, hogy a német nyelv is egy eszköz, egy mód arra, hogy megértsük Jókai szavait:
" A nép sokféle nyelvet beszél, de egyforma szívvel szeret. "

Kicsit több, mint két éve pedig, belecsöppentem ismét egy új helyzetbe, amely azóta kitölti a mindennapjaimat, és sokkal nagyobb elmélyülést kíván tőlem a munkámban, mint eddig: osztálytanító lehettem. Idén igyekszem megadni a tőlem telhető legtöbbet, hogy az életbe kilépő nyolcadikasokat kellőképpen felvértezve, nyugodt szívvel indíthassuk el az Apáczai Iskolából.
Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar