Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon: +36305269260
E-mail: apaczaiiskola@gmail.com


Tanáraink

Kernya Ákos a 4. osztály tanítója

Kernya Ákos a 4. osztály tanítója

Már egészen korán tudtam, hogy nagypapám nyomdokait követve a pedagógusi pályán képzelem el a jövőmet. Mivel mindig is fontos szerepet játszott a sport az életemben, így az is hamar eldőlt, hogy mindezt testnevelő tanárként szerettem volna megvalósítani. 2009 óta az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztálynak tartottam már különböző sportfoglalkozásokat.

2014-ben végeztem a Nyugat-magyarországi Egyetem Testnevelő-edző szakán. Egyetemi éveim alatt volt szerencsém egy hosszabb ideig Norvégiában tanulni. Az ott tapasztalt felfogást, oktatási módszereket látva kissé elbizonytalanodtam, hogy ezután valóban el tudom-e képzelni magamat az itthoni oktatási rendszerben.

A 2014/15-ös tanév elején kerültem ide, az Apáczai iskolába, mint pedagógiai asszisztens az akkori második osztály mellé. Ez alatt az év alatt bepillantást nyerhettem a Waldorf pedagógiába és megismerkedhettem az itteni tanítási módszerekkel, melyek nagy örömömre sok mindenben hasonlítanak a Norvégiában tapasztaltakhoz. Második évemben már, mint testnevelő és napközis tanár vettem részt az iskola életében. A kezdetektől jó volt látni, hogy a gyerekek mennyire szeretnek ebbe az iskolába járni. Nem reggel szomorkodnak, hanem délután, ha már haza kell menni - ez pedig nekünk tanároknak is nagy erőt, motivációt ad.

2016-ban nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtam el az osztálytanítói feladatokat, bár ez hatalmas kihívást jelent számomra. Folyamatos önképzéssel (többek közt a Waldorf osztálytanító képzés elvégzésével) igyekszem a lehető legjobban helytállni ebben a felelősségteljes szerepkörben. A kis osztálylétszámok lehetőséget biztosítanak, hogy minden gyermekre maximálisan oda tudjunk figyelni és segíteni tudjuk őket, hogy kiélhessék kreativitásukat, megmutathassák, hogy miben is tehetségesek igazán és a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból.

Ezekben szeretném én is segíteni osztályom minden gyermekét.
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar