Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
apaczaiiskola@gmail.com


Tanáraink

Pónya Tímea

Pónya Tímea

Gyermekkoromban határozottan tudtam, hogy tanár akarok lenni. Mindegy, hogy mit, csak tanítani szeretnék. Ám akkor – és még azután is hosszú ideig –híján voltam annak az értésnek, hogy bárkinek bármilyen módon meg tudjam magarázni ennek az okát.

A főiskola elvégzése után többféle típusú intézményben (iskola, kollégium, alapítvány; állami hivatal) dolgoztam, így különböző munkaterületeken szereztem élet- és munkatapasztalatot. Egész életemet meghatározó tapasztalatot jelentett - és jelent ma is - ikergyermekeim születése és nevelése, az, hogy foglalkoztam autisztikus fiatalokkal; valamint a Waldorf-pedagógiához kapcsolódó mozgásművészeti képzés elvégzése (Bothmer-gimnasztika).

A gyermekkori álmom megfogalmazása óta sok év telt el. A főiskolai diploma megszerzésén kívül több képzésen is részt vettem, melyek hasznomra váltak, mégis a legvarázslatosabb élményekkel, amelyek a nehézségeken is átsegítettek, a gyerekek ajándékoztak meg. Néha, ha túl komolyan veszem magamat, akkor elfelejtkezem arról, hogy tanárként minden egyes nap részesülhetek az örök élet elixírjéből; részem van a gyermekek nevetésében, örömében, játékában; állandóan megajándékoznak a bizalmukkal és a szeretetükkel. Boldogan vagyok a tanítványuk!

Röpülnek az évek. Átléptük a nyolcadik tanév kapuját. Ám az előttünk lévő utolsó tanévben legalább annyi felfedezés vár ránk, mint eddig összesen. Ismeretlen világok fognak megnyílni előttünk. A közös indulás után mindenkinek önállóan kell felkutatnia az újdonságokat, hogy „visszatérve” megoszthassuk egymással a legapróbb tapasztalatot is.
Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar