Elérhetőségek

Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 9700 Szombathely,
11-es huszár út 40. (A felújított egykori huszárlaktanya épülete)
Telefon:
+36305269260
E-mail:
apaczaiiskola@gmail.com


Jelentkezés, beiratkozás

Elsős osztálytanító 2021/22

Elsős osztálytanító 2021/22

Talián-Horváth Johanna vagyok. 2018 augusztusában érkeztem az Apáczai Iskola lelkes tanári közösségébe. Iskolánkat a családias, szeretetteljes légkör teszi egyedivé, ahol segíti és tiszteli egymást mindenki, legyen diák vagy felnőtt.   

Jelenleg a 8. osztály tanítója vagyok és szaktanárként angol nyelvet is tanítok a 2. osztályban, ami igazi élmény számomra. Ezen időszak alatt sok tapasztalatot szereztem a kicsikkel és a nagyokkal való közös munka során, illetve ebben az évben fogom befejezni a posztgraduális osztálytanító képzést Solymáron, a Waldorf Pedagógiai Intézetben.  

A 8. osztályban a fő tantárgyakat tanítom. Az egyik fontos feladatunk, hogy felkészüljünk a továbbtanulásra.  A gyerekek most választják ki, hol folytatják majd tanulmányaikat az általános iskola befejezése után. Szerteágazó az érdeklődésük, többen jelentkeznek gimnáziumba, technikumba és szakiskolába. 

A következő tanévtől új kihívás elé nézek, az induló első osztály tanítójaként. Saját tapasztalatból tudom, hogy az iskolakezdés fontos lépés minden család számára, ami nagy várakozással és izgalommal tölti el a gyermekeket és a szülőket. Ez az időszak sok újdonságot tartogat mindannyiuknak.

Fontos számomra, hogy az érkező kisgyermekek szeretetteljes, barátságos és nyugodt légkörben tölthessék az iskolás lét kezdetét. A sok játék, mese és mozgás valamint az elfogadó, oldott légkör megkönnyíti, szinte észrevétlenné teszi a tanulást, így lehetővé válik, hogy minden gyermek a saját tempójában és egyéni képességének megfelelően fejlődhessen.

Szeretettel várom a leendő elsősöket, hogy együtt induljunk el a közös úton, amely a betűk és számok varázslatos világába vezet el bennünket.
Vissza az előző oldalra!
Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Magyar